D66 stelt vragen over huisvesting internationale studenten

D66 stelt vragen over huisvesting internationale studenten

De D66-fractie in de Gemeenteraad Tilburg heeft vragen gesteld over de huisvesting van internationale studenten voor komend studiejaar 2017-2018. Afgelopen jaar ging het mis met de net aangekomen internationale studenten, er was geen woonruimte voor hen in Tilburg.

De schattingen liepen uiteen tussen 400 en enkele tientallen studenten die geen huisvesting hadden. Na ingrijpen van de gemeente werden ze gehuisvest in het leegstaande Tilburion en in het Bastion hotel. Het College van Bestuur  van de universiteit onderschatte het probleem destijds en daarom wil de D66-fractie er dit jaar op tijd bij zijn. Bij monde van Sedi van Loon stelt de partij de volgende vragen aan onderwijswethouder Hendrickx, die overigens ook van D66 is.

1. Is er een groei van het aantal internationale studenten dat op kamers wil te verwachten voor studiejaar 2017-2018?

2. Wordt er al nagedacht over een noodvoorziening zodat extra huisvesting gerealiseerd kan worden voor internationale studenten aan het begin van het collegejaar 2017-2018? Zo ja: welke oplossingen heeft het college voor het studiejaar 2017-2018?

3. Onderhoudt het college goede contacten met het International Office van Tilburg University en de hogescholen om de internationale studenten die in Tilburg willen komen studeren betrouwbaar en tijdig te kunnen informeren over de mogelijkheden voor huisvesting in Tilburg?

Het College van Burgemeester en Wethouders moet schriftelijke vragen binnen vier weken beantwoorden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.