Stemmen in het Dantegebouw

De dag des oordeels is aangebroken: 15 maart, de dag der Tweede Kamerverkiezingen. Ook op de campus kun je vandaag je stem uitbrengen in Dz5 in het Dantegebouw. Deze studenten gingen je al voor:

Annelie Newman (20), student rechten aan de juridische hogeschool, staat in de rij om op GroenLinks te stemmen. “Eigenlijk vind ik elke linkse partij wel prima, dus ik ga gewoon voor de grootste. Ik heb wel erg lang getwijfeld, vooral omdat er toch nooit echt een partij is die op ieder vlak precies bij je aansluit, maar GroenLinks komt wel het dichtst bij.”

In de rij bij het stemlokaal in Dante

In de rij bij het stemlokaal in Dante

Pim Oomen (18), student Liberal Arts and Sciences, heeft ook GroenLinks overwogen, maar is uiteindelijk toch uitgekomen op D66. “D66 is toch net iets gematigder. Alexander Pechtold is natuurlijk niet de meest spectaculaire, charismatische persoon, maar hij is wel gewoon prima. Ik heb nog wel een voorkeursstem overwogen met het oog op onderwijs, maar dat waren bij D66 allemaal oudere mannen, dat spreekt mij niet echt aan. Daarbij haalt zo’n voorkeursstem sowieso nooit zoveel uit.”

Ook Sjoerd Trommelen (22), student econometrie, houdt het op D66: “Tsja, zij pasten gewoon het best bij mijn persoonlijke overtuigingen.”

Dat het merendeel van deze willekeurige groep studenten op D66 stemt, is gezien de peiling van Univers van vorige week geen verassing. Ook daar kwam, in tegenstelling tot in de landelijke peilingen, Alexander Pechtold als overduidelijke winnaar naar voren.

Heb je nog niet kunnen stemmen? Geen zorgen, de stembureaus zijn open tot 21:00 vanavond. Mocht je niet op de campus zijn vandaag, kijk dan hier waar je nog meer kunt stemmen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.