Spoorzone door de gemeenteraad en weer vraag naar een Stadsmensa

Spoorzone door de gemeenteraad en weer vraag naar een Stadsmensa

Het voorstel is nog niet in de Universiteitsraad geweest, maar toch gaat het Mediacluster in de Spoorzone door. Er is zelfs al een nieuwe naam bedacht: Mind Labs. Hierin gaan Tilburg University, Fontys, het ROC en de Persgroep samenwerken, zo berichtte het Brabants Dagblad vanmorgen. Bovendien gaat de gemeente onderzoeken of er draagvlak is voor een Stadsmensa bij de universiteit, de hogescholen en de Onderwijsgroep Tilburg.

Eerder werd er vanuit gegaan dat de studenten van Tilburg University in de kantine van Fontys terecht konden voor goedkoop eten en drinken. Studieplekken zouden er genoeg in de nieuwe stadsbieb (de buren) zijn.

De komst van een Stadsmensa is al langer een wens van de Tilburgse Studentenraad. In 2011 ketste een voorgenomen vestiging van een mensa in het Duvelhok, bij het Veemarktkwartier, nog af. De kosten waren voor de universiteit uiteindelijk een struikelblok. In 2013 kwam de Stadsmensa weer langs. Toen was alleen het grote bezwaar dat er geen goed glasvezelnetwerk in de Spoorzone lag. Fractie Front heeft destijds ook nog het plan geopperd om het in Talent Square te vestigen. Daar kwam immers al wat horeca. Nu wil de gemeente het dus weer in de Spoorzone. Volgens het Brabants Dagblad was er brede steun in de gemeenteraad, maar Hans Smolders steunde het plan alleen als het de gemeente niks kost. Het geld ervoor zal dus van Tilburg University, Fontys en het ROC moeten komen.

Het Mediacluster oftewel de Mind Labs staan voor 2 juni op de agenda in de Universiteitsraad. De Raad heeft het recht om een negatief advies te geven over de samenwerking van Tilburg University met andere onderwijsinstellingen, in dit geval een HBO en een MBO. Eerder zei Koen Becking dat het mediacluster er koste wat kost komt. In de faculteitsraad Humanities werd  na veel schorsingen positief advies gegeven. 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.