Station Tilburg Universiteit breidt uit

Paniek, verbijstering en doodsangst: de verschillende emoties die door je heen gaan wanneer je op het smalste stukje van station Tilburg Universiteit staat, terwijl er van verschillende kanten treinen langs je heen razen, zijn binnenkort verleden tijd. Het station wordt deze herfst ruim verbreed.

Ruim 7000 mensen stappen op de gemiddelde werkdag in en uit op het 48-jarige station. Als je het smalle strookje perron, ziet zou je het niet zeggen. Met een breedte van slechts een meter of drie is de loopruimte op perron twee en drie schaars.

ProRail heeft daarom besloten het perron te verbreden tot maar liefst 8,4 meter. Spoor drie moet daarvoor worden verlegd en komt zo gezellig dicht tegen de nabije flats aan te liggen. Sommige bewoners zijn hier minder over te spreken, maar Jim van Leersum, projectleider van ProRail, bestempelt deze zorgen in het Brabants Dagblad als onnodig: “Mede door het gebruik van betonnen bielzen blijven we ruim onder het maximaal toegestane geluid.”

Van Leersum is louter positief over het project: “We zijn blij dat we het nu kunnen gaan aanpakken. Er komen twee nieuwe overdekte wachtruimtes die met een luifel met elkaar verbonden zijn. Ook krijgt het perron nieuw meubilair en ledverlichting.” Tevens wordt het perron met veertig meter verlengd richting Reeshof.

Zo brengt ProRail voor drie miljoen een einde aan de sardientjes-in-blik ervaring wanneer er meer dan twee mensen op het perron staan te wachten. De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen 14 en 23 oktober.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.