De 53 Tilburgse proefschriften van De Ruijter

Het aantal proefschriften begeleid door de in opspraak gekomen oud-decaan Arie de Ruijter loopt tot in de vijftig, blijkt uit een telling over zijn gehele periode aan Tilburg University.

Uit Univers-onderzoek dat we vorige week donderdag publiceerden in het tijdschrift, blijkt dat er nog haken en ogen zitten aan het integriteitsonderzoek naar de proefschriften van De Ruijter. Uit de Research Portal konden we voor dat artikel afleiden dat De Ruijter tijdens zijn TSH-decanaat 32 proefschriften heeft begeleid aan die faculteit.

Het Radio1-programma Argos keek ruimer. In de uitzending van afgelopen zaterdag telden zij alle proefschriften onder De Ruijters begeleiding mee. Ook die van vóór zijn TSH-decanaat van 2007 t/m 31 december 2014 én aan de andere faculteiten waar hij werkzaam was. Zo telt Argos 48 proefschriften.

Uit een lijst die TiU-perswoordvoerder Tineke Bennema Univers desgevraagd heeft toegezonden, blijkt dat het in totaal zelfs gaat om 53 proefschriften. Daarvan zijn volgens dit document 6 promoties niet door De Ruijter zelf afgerond, maar door de vice-decaan of decaan. Opvallend aan deze lijst is dat Leo Witvliet, later nummer 2 van De Ruijters club van vier wetenschappers die wel erg vaak terugkwamen in de promotiecommissies, in 2005 zelf onder De Ruijter promoveerde.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.