Vijf NWO-beurzen voor Tilburg Universiteit

Waar de meeste werkgevers eind mei met vakantiegeld strooien, strooit de NWO met onderzoekssubsidies. De score voor Tilburg: twee Vidi-beurzen en drie subsidies voor onderzoektalent.

De Vidi-subsidie is één van de meest prestigieuze wetenschappelijke subsidies in Nederland. De subsidie is gericht op succesvolle onderzoekers en is onderdeel van de vernieuwingsimpuls van de NWO. Onderzoekers zijn hierbij vrij om hun eigen onderwerp ter financiering in te dienen. Wanneer het verzoek gehonoreerd wordt, ontvangt de onderzoeker een subsidie van 800.000 euro.

Dit jaar werden er 590 verzoeken ingediend, waarvan er slechts 89 gehonoreerd werden. Twee van deze subsidies gaan naar Tilburgse onderzoekers: Loes Keijsers en Joris Mulder. Keijsers zal zich op kosten van de NWO de komende vijf jaar richten op het verbeteren van opvoed-advies. Mulder zal werken aan een statistische methode om de reeksen van sociale interacties in sociale netwerken over tijd in kaart te brengen.

Ook zullen er drie Tilburgse promotieonderzoeken gefinancierd worden door de NWO. Ernst Roos, Leonie Vogelsmeier en Shuai Yuan ontvangen subsidies uit het programma voor onderzoekstalent. Ze houden zich bezig met statistiek, econometrie en ‘Big Data’. 

Hoewel de NWO-subsidies zeer prestigieus zijn, wordt de druk die bij het aanvragen van een beurs komt kijken regelmatig bekritiseerd. Lees hier meer over de voor- en nadelen van een Vidi.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.