Symbolica: geen Wow-factor

Eindelijk was het zo ver; de officiële opening van Symbolica, de nieuwste attractie van de Efteling. Met zo’n slordige 35 miljoen euro de duurste attractie ooit. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Eerst nog even wachten en genieten van een spectaculaire show met speeches, muziek, dans, spetterend vuurwerk met als hoogte punt de dansende en zingende kinderen die werkelijk om op te vreten waren. Gelukkig was de boze wolf opgesloten en konden zij als eerste de nieuwe attractie gaan beleven.  En een feestje organiseren: dat kunnen ze wel bij de Efteling.

Het Symbolica gebouw is prachtig, een typisch Efteling paleis met torens. En groot …  heel groot.

Eenmaal binnen, de aanlooproute is lang en bochtig, worden we ontvangen door de hoofdlakei die ons uitnodigt het paleis van de koning te komen bekijken. We kunnen kiezen uit 3 routes en de 4 tot 6-persoonskarretjes, die over de vloer lijken te zweven,  leiden ons langs allerlei bezienswaardigheden, maar uiteindelijk ook allemaal langs de koningstafel. Daardoor lijken de routes te veel elkaar. 

Er is van alles te zien, er beweegt van alles, de details zijn gewoonweg ongelooflijk.

En misschien was het teveel in een keer, misschien ben ik al te verwend met al die andere mooie Efteling attracties  maar voor mij was er geen Wow-factor. Ik kon ook geen thema ontdekken, maar ik heb wel een heel leuke avond gehad.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.