Voortaan ook zwangerschaps-verlof voor studenten?

Als het aan de SP en de PvdA ligt, moeten studenten die zwanger zijn voortaan ook recht krijgen op zwangerschapsverlof. De twee partijen dienden hiervoor een voorstel in bij de Tweede Kamer.

Veel studenten die in verwachting zijn lopen vertraging op en het leidt vaak tot tal van moeilijkheden. Meer dan de helft van de zwangere studentes stopt zelfs helemaal met hun studie. De twee linkse partijen hebben een voorstel ingediend waarin ze pleiten voor verlof, hulp en coulance voor studenten met een kind op komst. 

Ook zouden onderwijsinstellingen zwangere studenten in staat moeten stellen om hun eigen studieprogramma samen te stellen. Dit zou volgens de partijen moeten leiden tot een vermindering van het aantal vroegtijdige stoppers.

Het initiatief van de linkse partijen kon op veel bijval rekenen in het parlement; enkel de VVD, het CDA en de PVV stemden tegen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.