Als een demente postduif

Het nieuwe schooljaar staat op het punt te beginnen. Een goed moment om terug te denken aan mijn eigen begin aan Tilburg University. Ik herinner me nog goed hoe spannend het was om de overstap te maken van de middelbare school naar de universiteit. Onbekende klasgenoten, nieuwe boeken, lange colleges… Er was een hoop om nerveus over te zijn. Het meest nerveus was ik echter over iets heel anders: Google Maps. Of het gebrek daaraan.

Als er één ding is wat je over me moet weten, is dat ik geografisch gehandicapt ben. Als ik verder dan mijn achtertuin moet lopen, ben ik de hele tocht naar mijn telefoon aan het turen. Niet omdat ik continu in contact moet zijn met mijn vier vriendinnen en zes Tindermatches, maar omdat ik anders behoorlijk zelfverzekerd de verkeerde kant op loop. ‘Als een demente postduif’, zeg ik dan schaapachtig tegen wie drie kwartier op mij heeft moeten wachten.

Om mijzelf en mijn reisgenoten mijn ongelukkige combinatie van misplaatse zelfverzekerdheid en geografisch onvermogen te besparen, laat ik me overal heen navigeren door Google Maps. Dat werkt op zich goed, maar Google Maps heeft op de universiteit nog geen deur-tot-deur service. Op een gegeven moment moet je het zelf doen. Wie denkt dat ik op een kleine campus als die van Tilburg University niet kan verdwalen, onderschat mijn gebrek aan richtingsgevoel jammerlijk.

Ik was nog geen week bezig aan de universiteit voordat ik, jammerlijk verdwaald in het Prisma-gebouw, door een schoonmaakster de weg gewezen moest worden. Zonder de uitstekende service van deze vriendelijke schoonmaakster dwaalde ik waarschijnlijk nog steeds rond in het P-labyrint als het spook van Tilburg University. In de weken daarna ben ik zo ongeveer in iedere letter op de campus wel een keer verdwaald.

Inmiddels weet ik mijn weg redelijk op de universiteit van Tilburg. Ik weet waar het C-gebouw verstopt is, huppel niet langer het S-gebouw voorbij en loop de volgende keer de campus niet zes keer op en neer op zoek naar O. Voor de aankomende eerstejaarsstudenten heb ik slechts één advies: mocht je ooit verdwaald zijn op de universiteit en een klein, roodharig meisje over de campus zien struinen; ik zou het niet aan mij vragen.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.