Uitslag poll: Boekanier beste studentenkroeg

De lezers van Univers vinden Café de Boekanier de beste studentenkroeg van Tilburg. De kroeg vergaarde 504 stemmen. Café Van Horen Zeggen (369 stemmen) en Café Brandpunt (328) completeerde de top-3. In totaal werd 1810 keer gestemd.

Waar een aantal jaar geleden de kroegen op het Piusplein de dienst nog uitmaakten, lijkt de focus van studenten sinds een jaar of twee verschoven naar de Stadhuisstraat. Café Boekanier en Van Horen Zeggen (VHZ) verzamelden samen bijna de helft van alle stemmen. Café Brandpunt en Café Bolle, sterkhouders van het Piusplein, moeten het doen met een derde en vijfde plaats. Op de vierde plaats vinden we Polly Maggoo, die het dus beter doet dan de Phillip en Studio.

Univers recenseerde voor de start van het nieuwe studiejaar 41 studentenkroegen in Tilburg. Dat daar soms enige mate van subjectiviteit bij komt kijken, ontkennen wij niet. Onze recensies, in combinatie met de poll, moeten daarom een goed beeld geven van wat de beste Tilburgse studentenkroegen zijn. De recensenten van Univers schreven dit over de top-3:

Café de Boekanier – 5 kruikjes

Een van de weinige kroegen waar je ook zonder studielening nog goed naar de getver kunt gaan. Vrijwel iedere dag van de week zijn er acties voor goedkoop pils en anders kun je je geluk beproeven bij het ‘radje draaien’. De dronken dispuutsmeisjes die aan de strippaal hangen dragen alleen maar bij aan de magie.

Van Horen Zeggen – 3 kruikjes

Sinds Guus Meeuwis zijn carrière hier begon is de muziek er duidelijk op vooruitgegaan. Een bruin café dat eens geen codewoord is voor zielloze bierschuur. Gewoon een pittoreske huiskamer waar je met vrienden kan praten. Leuk om een feestje te houden. Bestudeer ook de fotowand met bekende en onbekende mensen uit Tilburg en het land.

Café Brandpunt – 5 kruikjes

Al jarenlang een begrip voor studenten in Tilburg. Meer studentikoos vind je het niet. Uitvalsbasis voor veel studentensport-, maar ook studie- en studentenverenigingen. Leuk op dinsdag en donderdag, maar ook op zondagavond vaak volle bak (veel hockeymeisjes- en jongens). Jammer dat het al jarenlang stikheet is binnen. Zal wel door al die knappe studenten komen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.