Studentenraad OU legt taken neer

De Studentenraad van de Open Universiteit heeft haar taken neergelegd. Onenigheid over studieplekken deed de bom barsten. Volgens de Wet op het hoger onderwijs is de Open Universiteit verplicht om een Ondernemings- en Studentenraad te hebben. 

Problemen in de samenwerking met het College van Bestuur zijn de oorzaak zeggen zij op hun facebookpagina: “Dat gaat verder dan de normale tegengestelde belangen bij een CvB en de medezeggenschap. Denk hierbij aan het continu missen van een degelijke en goede onderbouwing van beleid van het CvB, het door het CvB afwijzen van onze adviezen zonder goede argumentatie en meerdere communicatieproblemen.” De studentenraad hekelt bij dat laatste het vooruit communiceren van plannen door het college

De druppel die de emmer deed overlopen is een voorgenomen besluit over het huisvestigingsbeleid. Afgelopen week heeft de Studentenraad een negatief advies daarover uitgebracht en de Ondernemingsraad (OR) deed onafhankelijk daarvan precies hetzelfde. In het huisvestingsplan zouden vier studiecentra verdwijnen en andere een beperktere rol krijgen als tentamenlocatie. De SR vond de onderbouwing voor de plannen onvoldoende en miste een achterliggende visie op de studiecentra. 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.