Zingen voor de jarige: University’s got talent

Het is geen verjaardag als er niet gezongen wordt. Op de 90e dies natalis van de universiteit doen de hoogst eigen talenten dat. Het is zelfs een competitie, Tilburg University’s got talent. Met voor de winnaar een optreden bij het volgende Festival Mundial.

Talent heeft vele vormen, hoort en ziet een volle hal van het Academia gebouw. Zo zou je de pop van de N.S.T. Band van Christelijke studentenvereniging Navigators kunnen omschrijven als bier en bijbel en saxofoon. En dat het is heel iets anders dan de atletische paaldansact van DanceNation-lid Leslie van de Vijver. Of het stukje klassiek Chopin van Rens van den Akker. Popkoor Epic laat ook van zich horen. Meer theatraal laten vier leden van theatersportvereniging Rataplan hun improvisatievermogen zien. In het Nederlands, maar de rest is in het Engels, belooft presentator Jan Willem van Wouw. Meteen gelogenstraft door Tim van Helfteren die het chanson Une Belle Histoire inzet.

Zang en gitaar, zoals verder de meeste solo- en duo-optredens. Uit die hoek komt ook de uiteindelijk winnaar, Geert Lamerichs, singer-songwriter. Hij wint met een combinatie van vier songs waarmee hij een brede range laat zien. Maar misschien, stelt de jury voor, is het ook een goed idee om op Mundial het optreden te combineren met paaldanseres Leslie van de Vijver.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.