Gewapende overval in Albert Heijn op campus

De Albert Heijn op de campus van Tilburg University is woensdagavond overvallen. Op het moment van de overval waren er klanten aanwezig in de supermarkt. De dader, die met een pistool dreigde, is te voet gevlucht.

De overval vond rond acht uur plaats in de Albert Heijn aan het Professor de Moorplein. Direct na het incident plaatste de Tilburgse politie een bericht op Twitter, met een link naar het signalement van de weggekomen dader: donkere huidskleur, zonnebril op, lange groene jas, pistool getoond.

Onze fotograaf vertelt:  “Wat me opviel was dat een aantal studenten me vroegen wat er aan de hand was toen ze naar binnen wilden. Bij het woord ‘overval’ schrokken Nederlandse studenten een beetje, maar de Engelstalige studenten zeiden voornamelijk alleen maar ‘OK. Is there another supermarket nearby?'”.

‘Niet zelf ingrijpen’

De politie riep burgers op om niet zelf in te grijpen. Of er gewonden zijn gevallen tijdens de overval, is niet bekend. Ook is nog onduidelijk of de overvaller iets heeft buitgemaakt. De Albert Heijn, die doordeweeks gewoonlijk tot tien uur geopend is, werd direct na de overval voor de rest van de avond gesloten. Foto’s: Jack Tummers

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.