8½ goede campusvoornemens

Ik doe doorgaans niet aan goede voornemens. Ik heb namelijk geen ruggengraat. Na 5 dagen carnaval 40 dagen vasten zonder alcohol, daar maak je mij niet vrolijk mee. En mijn omgeving ook niet als ik trillend met een sliertje kwijl uit mijn mondhoek murmel dat mijn geheime voorraad whisky op is.

Ook aan campusvoornemens doe ik meestal weinig. Keer op keer neem ik mezelf voor geen fabriekspistoletjes meer te halen bij de catering, omdat ze te duur zijn en smaken naar een mix van intense spijt en een student die al weken in een bunker lijkt te studeren maar feitelijk is gestorven aan een overdosis saaie hoorcolleges. En je raadt nooit wat ik nu in mijn linkerhand heb.

Maar misschien lukt het samen met u, gewaardeerde lezer van dit hoogstaande kwaliteitsblad, wel. Laten we eens proberen aardig zijn voor elkaar en de mensen die voor en achter de schermen zo hard werken aan een mooie, veilige en gezellige campus. En omdat december de maand van de lijstjes is, hierbij mijn lijstje:

1. Roken en je fiets plaatsen waar het mag, en niet waar het kan.

2. Niet vertrouwen op de NS en een trein vroeger nemen, zodat je op tijd in de collegezaal zit.

3. Die vakevaluatie voor de verandering eens wél invullen.

4. De restanten van je driegangenmenu zelf meenemen uit de collegezaal.

5. Eens in de pot mikken in plaats van ernaast.

6. Een keer applaudisseren voor de docent die een leuk college heeft gegeven.

7. De mensen van de secretariaten bedanken als ze weer iets voor je geregeld hebben.

8. De handleiding lezen vóórdat je de docent mailt met retorische vragen.

Oké, en nog een halve omdat ik het beloofd had: als je aan komt fietsen op de campus, om je heen kijken in plaats van op je telefoon, om te zien of je geen exchange student omverrijdt. Vanmorgen zag ik nog een Chinese tussen de spaken vandaan getrokken worden, omdat de blonde fietsster net met 15 kilometer per uur een selfie aan het maken was.

En ik weet het als geen ander, goede voornemens zijn moeilijk vol te houden. En toch neem ik het me elke keer weer voor, en misschien is dat wel mijn belangrijkste voornemen: me aan mijn goede voornemens houden. Dus laten we ons samen één ding voornemen: de campus in 2018 nóg een beetje mooier maken.

Is dat geen mooie, kwijlerige en zoetsappige kerstgedachte voor op een katholieke universiteit?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.