Niet altijd openbare vacature voor hoofddocent TiSEM

De economische- en managementfaculteit TiSEM heeft hoofddocenten aangesteld die moeten zorgen voor beter onderwijs. In de faculteitsraad bleek dat er niet altijd een vacature voor de functie wordt opengesteld.

Om het onderwijs aan TiSEM te versterken, stelt de faculteit tegenwoordig senior lecturers aan. Dat zijn hoofddocenten die onderwijs geven en maximaal twintig procent van de tijd besteden aan onderzoek naar onderwijs. Tijdens de faculteitsraad vandaag werden er vragen gesteld over de aanstelling van deze hoofddocenten. Er zijn al mensen aangenomen door het departementshoofd, zonder dat de vacaturetekst openbaar werd gemaakt.

Bert Willems van fractie TiU International vroeg zich af of er wel een ‘duidelijke procedure’ werd gevolgd en uitte de wens om de vacature toch vooral openbaar te maken. De Italiaanse Fabio Castiglionesi van TiU International zei ‘allergisch’ te zijn voor het toebedelen van functies achter de schermen en stelt voor dat een kandidaat zich tenminste voor het hele departement presenteert met bijvoorbeeld een seminar, en dat het hele departement beslist: “Anders geef je teveel macht aan het hoofd van het departement.”

Decaan Lex Meijdam stelde dat het niet ongebruikelijk is om senior posities niet altijd bekend te maken. Wanneer er al een goede kandidaat is, wil hij ook geen valse hoop geven: “Maar als het een open positie is, lijkt me het goed die open te zetten.” Hij wil iedereen een eerlijke kans geven, maar ook de juiste persoon vinden en ‘efficiënt’ werven.

Geschikt personeel vinden

De faculteit heeft al lange tijd moeite om geschikt personeel te vinden. Er zijn nog 70 vacatures die de komende twee jaar opgevuld moeten worden, maar de laatste tijd is de faculteit al wel versterkt met 24 man. Meijdam: “We moeten op deze snelheid doorgaan, of nog net wat meer geven.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.