De slechtste slogan van 2018

Welke is erger: ‘Zo VRIJ! Als een aardbei’ of ‘ga met D66 in de(bad)’? Ook dit jaar kan er weer worden gestemd voor de verkiezing van de allerslechtste slogan van het jaar.

De afgelopen maanden bedachten lokale politieke partijen massaal slogans om de stemmen van burgers te winnen. En de slechte woordgrap was dan al snel gemaakt, vaak met een even tenenkrommend als obsceen resultaat. Zo deelde de VVD Woerden op straat condooms uit, bedrukt met ‘voel de liberaal in je’. Het is er weer eentje die kans maakt op het rode potlood, de prijs voor de Slechte Slogan van het jaar. De verkiezing wordt mede georganiseerd door Christine Liebrecht, communicatiewetenschapper bij Tilburg University. Univers interviewde haar vorig jaar nog over de verkiezing.

Normaal richt Slechte Slogans zich op bedrijfsslogans, maar voor de gemeenteraadsverkiezingen maken ze een uitzondering. Bij de eerste editie van de slechtste politieke slogan in 2014 won ‘Koen moet je doen’ van Koen Hawinkels, toen lijsttrekker voor CDA Maasgouw. De winnaar slechtste bedrijfsslogan van 2017 was ’van kop tot kont, worst in je mond’ op de verpakking van een worstenbroodje van de Millse korenbloem.

Hoewel een tienkoppige jury uiteindelijk beslist welke politieke leus het allerslechtste is, kan jij ook stemmen. Stem tot 19 maart op de Slechtste Slogans.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.