Eijlander informateur Tilburg

Hoogleraar Philip Eijlander onderzoekt als informateur welke coalities er mogelijk zijn in de Tilburgse gemeenteraad.

Hans Smolders, winnaar van de Tilburgse verkiezingen met Lijst Smolders Tilburg, heeft Eijlander gevraagd op te treden als onpartijdige verkenner vanwege diens ‘grote gezag in Tilburg’. Vanaf dinsdag pakt Eijlander zijn taak op en zal hij gesprekken voeren met alle gekozen lijsttrekkers.

Eijlander (1957) is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan Tilburg University. Hij was ook rector magnificus van deze universiteit in de periode 2008-2015. Het huidige diversiteitsprogramma van de universiteit is naar hem vernoemd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.