Demonstratie tegen uitzetting Tilburgse studente

Vanmiddag wordt er gedemonstreerd tegen de uitzetting van de Tilburgse studente Hayarpi. Zij dreigt deze week samen met haar gezin te worden teruggestuurd naar Armenië.

De demonstratie begint vandaag om twee uur ’s middags bij het asielzoekerscentrum in Katwijk, de woonplaats van Hayarpi. Er wordt gepleit voor een humaan kinderpardon, niet alleen voor Hayarpi en haar gezin, maar ook voor vierhonderd andere gezinnen die worden bedreigd met uitzetting. Het gaat om kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen en daardoor geworteld zijn.

Petitie 

Een petitie om Hayarpi in Nederland te houden, gericht aan staatssecretaris Harbers van Justitie, is al 7.000 keer ondertekend. Begin deze maand maakte de staatssecretaris een uitzondering voor de Armeense tieners Lili en Howick.

Eerder deze week richtte de twintigjarige Hayarpi zich in een filmpje tot Tweede Kamerleden Gert-Jan Segers en Joël Voordewind van de ChristenUnie. Hayarpi is zelf lid van de jongerenafdeling van de CU. “Vraag Harbers om mij, mijn broertje en mijn zusje te helpen,” zegt Hayarpi in het filmpje.

Hayarpi en haar gezin wonen al negen jaar in Nederland.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.