Geiten nemen universiteit over

Universiteitscampussen staan bekend als diervriendelijke omgevingen. Zo heeft een beetje universiteit wel een of meer campuskatten rondlopen. Onlangs nog was er op Harvard veel bezorgdheid vanwege de vermissing van Remy de campuskat (hij is inmiddels terug). In Cambridge mocht bassethond YoYo alleen blijven omdat hij officieel als ‘Very large cat’ werd aangeduid. Maar aan de Walter Sisulu Universiteit in Zuid-Afrika loopt het met de beesten toch een beetje uit de hand. Geiten hebben de universiteit overgenomen, meldt nieuwssite TimesLive.

In een filmpje is te zien hoe geiten doodgemoedereerd door de gangen lopen en zelfs doodleuk een collegezaal binnenstappen. Ook de bibliotheken zijn niet veilig. Studente Busisiwe Radana beschrijft hoe dat eraan toegaat: “Ze komen binnenlopen alsof ze mensen zijn, die in in de bibliotheek thuishoren. Ze plassen waar en wanneer het hen maar uitkomt.”

Het zijn overigens niet alleen geiten die de campus overnemen. Ook schapen, koeien en paarden voelen zich op de universiteit volkomen thuis, aldus TimesLive. Volgens een woordvoerder van de universiteit omdat criminelen, vandalen en alcoholsmokkelende studenten steeds weer gaten in de hekken knippen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.