Hajar nieuwe jongerenvertegenwoordiger VN

De stemmen zijn geteld en het is gelukt, International Business Administration studente Hajar Yagkoubi (18) is de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid voor de Verenigde Naties.

Het was nog wel even spannend gisteravond in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam tijdens de Nacht van de VN. Na een drukke week campagnevoeren namen Hajar en haar tegenstander Jessica Effah het daar tegen elkaar op met een speech tegenover een volle zaal en een jury. “Toen zaten de zenuwen er wel goed in”, vertelt Hajar. “Die speech was echt een hoogtepunt waar ik al maanden naartoe heb gewerkt. De eerder verdiende stemmen telden voor vijftig procent, de rest konden we gisteravond met die toespraak verdienen. Gelukkig ging het best goed en erna viel er tienduizend kilo van mijn schouders.”

Hajar wist het publiek te overtuigen met haar toespraak en werd gekozen. “Eigenlijk dringt het nu pas tot me door”, vertelt een opgetogen Hajar. “Sinds augustus ben ik hier constant mee bezig geweest. Dat het nu achter de rug is en ik mijn doel heb behaald is heel bijzonder.”

De Tilburgse studente mag de komende twee jaar de Nederlandse jongeren vertegenwoordigen op het gebied van mensenrechten en veiligheid voor de Verenigde Naties en gaat al deze week aan de slag: “Donderdag krijgen we al een eerste briefing met meer uitleg over de komende periode. Ik ontmoet dan ook mijn werkgroep, een team van mensen die me ondersteunen. In januari vertrek ik voor een week naar de VN in New York om conferenties te bezoeken.”

Ze hoopt dat ze naast de vijfentwintig uur die ze per week kwijt zal zijn aan haar VN-activiteiten ook haar studiepunten nog behaalt. “Dat is wel de bedoeling, maar ik moet eerst maar eens ervaren hoe druk het straks echt gaat zijn. Waarschijnlijk moet ik mijn andere activiteiten wel op een lager pitje gaan zetten”.

Lees hier meer over Hajar en haar plannen als VN-jongerenvertegenwoordiger.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.