Moeten we straks gaan betalen voor onze parkeerplek?

Studentenfractie Front en werknemersfractie Onafhankelijken pleiten voor betaald parkeren op de campus van Tilburg University. Vrijdag dienden beide partijen initiatiefvoorstellen in bij de universiteitsraad.“We moeten studenten en medewerkers demotiveren om met de auto te komen,” laat Kas Scholte Albers van Front weten. Hij is initiatiefnemer van het voorstel dat Front heeft ingediend. “Nu is het zo dat studenten soms de auto pakken, terwijl ze in Tilburg zelf wonen en dat is niet de bedoeling.”

In plaats daarvan moeten studenten en medewerkers die in de omgeving wonen lopend of met de fiets komen. Wie verder weg woont zal aanspraak kunnen maken op een NS-businesscard, is het idee. Daarmee helpt het voorstel de CO2-uitstoot van forenzen terug te dringen.

Dat de auto milieuvervuilend is hebben studenten en medewerkers aan Tilburg University wel door. Zo antwoordde 31 procent op een poll over parkeren op de site van Univers dat met de auto reizen milieuvervuilend is. Hoewel de uitkomst weinig zegt over de daadwerkelijke mening van respondenten, geeft het wel aan dat men bezig is met het milieu.

Tilburg University loopt achter

Ondanks haar beleid, scoort Tilburg University slecht op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo staat de universiteit onderaan de UI Green Metric ranglijst voor Nederland en bereikte de universiteit slechts één keer de top 15 van de SustainaBul. Na 2014 is dan ook besloten om als enige universiteit van Nederland van deelname af te zien.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.