Video: Barista proeft automatenkoffie Tilburg University

Video: Barista proeft automatenkoffie Tilburg University

Honderden studenten en medewerkers halen elke dag hun kopje koffie uit een automaat op de campus. Maar wat zit er nou echt in die espresso of cappuccino? En kunnen we in de toekomst verbetering verwachten? Univers nodigde barista Shenol Pishori van koffiebar ‘Locals’ uit om een kopje automatenkoffie te proeven.

Het beheer van de koffieautomaten op de campus van Tilburg University is uitbesteed aan Maas International. Zij bepalen uit welke automaten wij onze warme dranken drinken en van welke bonen onze koffie is gemaakt. In dit geval heeft Maas gekozen voor een 100% Arabica koffieboon van het merk Segafredo, afkomstig uit Colombia, Brazilië en Guatemala.In december 2021 loopt het contract met Maas af. Via een Europese aanbesteding zal de universiteit dan opnieuw een contract met een koffieleverancier moeten afsluiten. De vorige keer reageerden alleen Maas en Douwe Egberts.

Of er vanaf 2022 ook daadwerkelijk iets gaat veranderen aan de automatenkoffie is nog koffiedik kijken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste video’s van Univers? Abonneer je dan hier op ons YouTube kanaal.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.