Naar de bieb? Vergeet je pas niet

Zonder Tilburg University Card kom je de komende twee weken de universiteitsbibliotheek niet in. Vanwege de verwachte drukte zijn in de tentamenperiode alleen studenten en personeel van de universiteit welkom. Die moeten dan wel hun universiteitspas bij zich hebben, anders komen ze de poortjes niet door.

Normaal gesproken kun je in het geval van een vergeten of verloren pas tijdelijk – op vertoon van je ID – met een dagpas naar binnen. En daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt, per dag worden er zo’n honderd dagpassen uitgegeven.

Die optie is er in de periode van 18 tot en met 29 maart niet. Alleen bezoekers van wie de pas niet werkt door een technisch probleem, worden door een bibliotheekmedewerker doorgelaten. Van hen wordt een lijst bijgehouden voor de student desk, zodat die de passen kunnen vervangen.

De slimmerik die toch door de poortjes denkt te glippen, door het pasje van een andere bezoeker te gebruiken, komt bedrogen uit. Er staat een beveiliger paraat die alles nauwkeurig in de gaten houdt.

Mensen zonder pas kunnen overigens wel gewoon terecht op andere locaties met studieplekken op de campus, zoals Montesquieu of Cube.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.