Studenten slapen in tenten wegens woningnood

Vijftig internationale studenten van Tilburg University slapen de komende maand op een camping bij het Spoorpark. Studentenvereniging I.S.A.T. geeft ze op een ludieke wijze onderdak omdat veel internationals geen huisvesting hebben kunnen vinden. “De universiteit informeert de internationale studenten slecht. Als ze op het station staan weten ze nog niets van de woningnood.” Tilburg komt meer dan vijfhonderd studentenwoningen tekort.In een reactie op de video laat persvoorlichter Tineke Bennema namens Tilburg University het volgende weten:

“Tilburg University heeft met het oog op de krapte van het aanbod van kamers in Tilburg de internationale studenten gecontacteerd en gewezen op de ondersteunings- en bemiddelingsmogelijkheden die wij kunnen bieden. We lichten de studenten bij de werving al in dat het niet gemakkelijk is een woningruimte te vinden.  Maar de universiteit wil hen ook de komende tijd waar mogelijk helpen.

In de afgelopen jaren heeft de universiteit met het oog op de groei van het aantal studenten ook de capaciteit van kamers uitgebreid (Talent Square, Cobbencampus bv) en heeft daarover verdere contacten met woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars en de gemeente Tilburg. Half september zal de verbouwing van het Prisma-gebouw gereed zijn, dat het aanstaande academisch jaar onderdak biedt aan 89 internationale studenten.

Studenten die net zijn aangekomen en nog niets hebben gevonden, kunnen terecht in onze tijdelijke opvanglocaties. Er zijn daarom tijdelijke plekken in hostels, hotels en bungalows op vakantieparken mogelijk gemaakt. Zij zijn daarvan op de hoogte gesteld of worden daarover geïnformeerd door de Housing Officer van Tilburg University.”Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste video’s van Univers? Abonneer je dan hier op ons YouTube kanaal. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.