Studenten wonen in Prisma: ‘Het is geweldig!’

Op het terrein van Tilburg University is donderdag feestelijk het Prisma-gebouw heropend als studentenflat. Wat in eerste instantie een noodgebouw had moeten zijn, is nu door leegstandsbeheerder Camelot omgetoverd tot een tijdelijke verblijfplaats voor 89 internationale studenten. “Na een tent in het Spoorpark, is een echt bed toch wel fijn.”

Kritiek om wurgcontract

Eerder was er kritiek op de universiteit omdat studenten maar twee dagen bedenktijd zouden hebben gehad om een huurcontract te tekenen terwijl ze nog niet wisten waar ze terecht zouden komen. Bovendien was het contract voor een periode van 48 weken. Juridisch gezien mag dat niet, huurders mogen maandelijks opzeggen.

Daarbij groeien de studentenaantallen van Tilburg University al jaren, terwijl het steeds moeilijker wordt om iedereen te huisvesten. Aan het begin van het collegejaar bood internationale studentenvereniging ISAT buitenlandse studentennog een tijdelijk onderkomen aan. Ze sliepen in tenten omdat geen van hen een kamer had kunnen vinden.

Door in het Prisma-gebouw internationals te huisvesten hoopt de universiteit iets te doen aan de woningnood voor studenten in Tilburg.Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste video’s van Univers? Abonneer je dan hier op ons YouTube kanaal.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.