Verleidingen liggen op de loer tijdens Night University

Verleidingen liggen op de loer tijdens Night University

Night University, het wetenschapsfestival op de campus van Tilburg University, staat dit jaar in het teken van verleidingen. Op donderdagavond 3 oktober zijn er voor het grote publiek gratis toegankelijke presentaties, debatten, games, rondleidingen, labs en optredens rond het thema Temptations.

Verleiding, Temptation Island-deelnemer Mezdi heeft daar vast meer over te vertellen. Tijdens Night Talk om 23.00u mag hij dat doen in gesprek met mediawetenschapper Linda Duits.

Daarvoor komt de verleiding al in vele vormen en gedaanten voorbij. De Bredase burgemeester Paul Depla heeft met criminaliteitsonderzoeker Pieter Tops een gesprek over de verleiding van criminaliteit. Of wat te denken van een workshop van Victor Vlam over het verleiden van de kiezer. Trump, Erdogan en Rutte weten massa’s mensen te overtuigen, hoe doen ze dat?

Voor de meer drankzuchtigen is er een workshop verleidelijke cocktails. Gamers krijgen van theoloog Frank Bosman meer duidelijkheid over de zeven hoofdzondes in videogames. En als je wil uitproberen wat de beste plaats is voor een goede date, kun je terecht bij een van de experimenten in het GO-Lab.

Tijdens Night University kan er gekozen worden tussen zo’n zeventig workshops, lezingen, experiences en andere activiteiten. Het volledige programma kun je terugvinden op de website.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.