Vrije Universiteit: campus onbereikbaar, toch een open dag

Vrije Universiteit: campus onbereikbaar, toch een open dag

Het zal nog een hele toer worden om de open dagen van de VU Amsterdam te bezoeken. Er rijden dat weekend geen treinen naar station Zuid en ook de ringweg A10 Zuid is dan afgesloten. “Heel vervelend”, vindt de universiteit de situatie en noemt het een keuze tussen twee kwaden: doorgaan of uitstel. Vanwege het aantal vooraanmeldingen (3500) is toch voor het eerste gekozen.

De universiteit heeft de pech dat net op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, als de open dagen op de planning staan, het dak geplaatst wordt op een nieuwe reizigerstunnel bij station Zuid. Daarvoor moet zowel het spoor als een deel van de A10 afgesloten, afgebroken en weer opgebouwd worden. Dit bericht kwam voor de universiteit als een grote verrassing, vertelt woordvoerder Erik Schouten aan Advalvas: “Iemand van de VU die bij een vergadering over de Zuidas was, heeft het bij toeval gehoord.” Hij vindt het vreemd dat het zo moet gaan: “De VU is toch de organisatie met de meeste traffic op de Zuidas.”

Overigens is de universiteit niet geheel onbereikbaar op de open dagen, meldt Advalvas. Zo rijdt de Noord/Zuidlijn wel naar de VU-campus. De doorzetters die ondanks alles de open dagen toch bereiken, krijgen een extraatje, aldus Schouten. “Misschien krijgen ze een broodje of zo. Een gebaar waarmee we laten weten dat we waarderen dat ze extra moeite hebben gedaan om te komen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.