Dieven stelen tassen tijdens meerdere tentamens in Nijmegen

Dieven stelen tassen tijdens meerdere tentamens in Nijmegen

Studenten van de Radbouduniversiteit Nijmegen keken afgelopen week verbaasd op toen ze na afloop van een tentamen hun eigen tas terugzochten. Terwijl ze aan het zwoegen waren, werden meerdere tassen gestolen.

Maandagavond was het voor de eerste keer raak. Na afloop van het tentamen Media & Techniek in het Spinozagebouw stond een meisje in tranen. “Haar tas, met daarin haar laptop en haar telefoon, is uit de collegezaal gestolen,” vertelt medestudente Nathalie Elenbaas aan het Nijmeegse universiteitsblad Vox. Ook minstens één andere student was zijn tas kwijt.

‘Dief kon ongezien komen en gaan’

Het Spinozagebouw is een collegezaal die trapsgewijs afloopt. Studenten die daar een tentamen maken, laten hun spullen bovenaan de zaal achter en lopen naar beneden om een plekje uit te zoeken.

Om fraude te voorkomen is het verboden om tassen naast je te hebben tijdens een tentamen. Ook laptops, telefoons en horloges mogen niet mee naar je plek en moet je dus achterlaten.

“Vermoedelijk is er tijdens het tentamen iemand binnengeslopen om de tassen te stelen,” vertelt Elenbaas. “De tassen liggen boven in de zaal buiten het zicht van de surveillanten, dus die dief kon ongezien komen en gaan.”

Meerdere incidenten

De diefstal op maandagavond was niet het enige incident, aldus woordvoerder van de Radbouduniversiteit Nijmegen, Martijn Gerritsen. Ook dinsdag werden er tassen gestolen.

Naar aanleiding van de incidenten heeft de universiteit surveillanten gevraagd om tassen voortaan voor in de collegezaal te leggen. “Hierdoor liggen ze niet meer onbeheerd en uit het zicht,” liet Gerritsen weten aan Vox. “Ook adviseren we studenten geen waardevolle spullen mee te nemen naar hun tentamens.”

Via schermen waarschuwt de universiteit haar studenten voor dieven op de campus.

Foto: Vox

Foto: Vox

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.