Collegevoorzitter Koen Becking neemt volgend jaar afscheid

Collegevoorzitter Koen Becking neemt volgend jaar afscheid

Collegevoorzitter Koen Becking zal aan het eind van zijn tweede termijn de universiteit verlaten. Dit betekent dat hij in oktober 2020 het stokje overdraagt aan zijn opvolger. Becking laat weten dat het tijd is voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Koen Becking - foto Jack Tummers

Koen Becking – foto Jack Tummers

Acht jaar. Zo lang zal Becking voor Tilburg University hebben gewerkt als hij eind 2020 vertrekt. Daarmee tikt hij de maximale periode voor bestuurders aan. Officieel krijgen zij twee termijnen van vier jaar. 

“Het is tijd voor een nieuwe stap,” laat Becking aan Univers weten. “Dat is goed voor de universiteit en goed voor mezelf. Ik neem deze stap in goed overleg met het stichtingsbestuur, dat zich nu voorbereidt op mijn opvolging.” Wie Becking zal opvolgen is nog niet bekend.

Twee bestuurstermijnen

Had Becking verwacht dat hij zo lang aan de universiteit zou blijven, toen hij in 2012 aan zijn eerste bestuurstermijn begon? Becking: “In het eerste interview met Univers  zei ik dat vijf tot zeven jaar op zo’n positie voldoende is. Dat het dan tijd is dat je opkrast. Voor jezelf en voor je omgeving. Maar het ziet ernaar uit dat die vijf tot zeven jaar toch acht jaar zullen worden. Daar ben ik blij mee, ik werk hier nog iedere dag met veel plezier.”

Bestuur van de universiteit

Koen Becking (1969) trad op 1 oktober 2012 aan als voorzitter van het College van Bestuur. Samen met de rector magnificus en de vice-voorzitter is hij verantwoordelijk voor het bestuur van de universiteit.  Tot de portefeuille van de collegevoorzitter behoren onder meer strategie en beleid, internationalisering, studentenzaken en externe betrekkingen. Ook toont Becking zich een voorvechter van open access.

Voor zijn benoeming aan Tilburg University was Becking vanaf 2007 voorzitter van de directie van de KRO. Daarvoor was hij bijzonder hoogleraar publiek leiderschap aan de School of Public Leadership van de Universiteit van Stellenbosch,  waar hij nog altijd aan verbonden is als ereprofessor. Ook gaf Becking als algemeen directeur vijf jaar leiding aan het ROI (nu: PBLQ). Becking studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht op arbeidsverhoudingen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.