‘Kom niet naar de campus als je in risicogebied coronavirus bent geweest’

‘Kom niet naar de campus als je in risicogebied coronavirus bent geweest’

Tilburg University heeft vandaag maatregelen afgekondigd om het coronavirus te weren. Studenten, medewerkers en bezoekers die onlangs in een risicogebied zijn geweest, worden verzocht weg te blijven van de campus. Ook zijn dienstreizen naar risicogebieden voorlopig niet toegestaan.

Vorige week werd in Tilburg de eerste besmetting met het coronavirus in Nederland vastgesteld. Tilburg University nam vooralsnog geen maatregelen.

Vandaag maakte het RIVM bekend dat er inmiddels achttien mensen positief zijn getest op het coronavirus. Nu het aantal besmettingen oploopt, neemt Tilburg University toch stappen om te voorkomen dat het virus de campus bereikt. 

Risicogebieden

Studenten en medewerkers ontvingen vandaag een e-mail over de voorzorgsmaatregelen die worden getroffen. De universiteit blijft open en het onderwijs gaat door. Maar wie onlangs in een risicogebied is geweest, wordt verzocht niet naar de campus te komen. Dit geldt tot 14 dagen na terugkomst uit een risicogebied.

Daarnaast mogen medewerkers zonder toestemming van het College van Bestuur voorlopig geen dienstreizen maken naar gebieden waar het coronavirus heerst.

Tot de risicogebieden worden China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en delen van Noord-Italië gerekend.

Update 4-3-2020 10.19u: de universiteit vraagt studenten en medewerkers om tot 14 dagen na terugkomst uit een risicogebied de campus niet te bezoeken. Dit wordt nu ook gevraagd aan eventuele externe bezoekers. Evenementen gaan gewoon door, maar organisatoren worden verzocht deze aanvullende richtlijn tijdig aan mogelijke bezoekers kenbaar te maken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.