Corona-advies universiteit: werk zoveel mogelijk thuis

Tilburg University roept medewerkers op deze week thuis te werken waar dat kan. Colleges gaan voorlopig door, docenten en studenten komen wel naar de universiteit.

campus

De oproep van de universiteit geldt voor medewerkers die hun werk ook thuis kunnen uitoefenen, zoals onderzoekers en kantoorpersoneel. Dit moet in overleg gebeuren met de leidinggevende. Het advies voor thuiswerk geldt in ieder geval tot en met maandag 16 maart. Hierna wordt gekeken of het nodig is om de maatregel te verlengen.

Universiteit blijft open

De universiteit blijft open en colleges gaan zoveel mogelijk door. Docenten bereiden zich wel voor om ook online colleges te gaan verzorgen. Ook de bibliotheek en de mensa zijn vooralsnog gewoon geopend. 

De thuiswerkmaatregel is een aanscherping van het eerder gegeven advies om thuis te blijven wanneer er sprake is van verkoudheid, hoest of koorts. 

Grote evenementen in Brabant verboden

Een groot aantal evenementen in Brabant wordt afgelast vanwege het coronavirus. Eredivisiewedstrijden gaan dit weekend niet door, evenals dancefestivals, beurzen, en grootschalige evenmenten. 

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings roept op tot zeven dagen van sociale onthouding. “Ga geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten,” laat hij vandaag tijdens een speciale persconferentie optekenen. “Inzet van alle Brabanders is nodig om verspreiding van besmetting tegen te gaan.” 

Aantal besmettingen neemt toe

Vandaag maakte het RIVM bekend dat inmiddels 382 Nederlanders positief getest zijn op het coronavirus. Maandag is een patiënt overleden, een 78-jarige met een kwetsbare gezondheid. In totaal zijn nu vier personen met het coronavirus overleden.

Sinds maandagvond roept het RIVM ook op om geen handen meer te schudden. Hiernaast blijven de algemene hygiënemaatregelen onverminderd van kracht: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.