Een op de drie studenten blijft in buitenland, een medewerker zit vast in Rio de Janeiro

Een op de drie studenten blijft in buitenland, een medewerker zit vast in Rio de Janeiro

Ongeveer een derde van de Tilburgse studenten heeft aangegeven niet terug te keren naar Nederland, ondanks de eerdere oproep van Tilburg University. Bijna alle medewerkers zijn inmiddels wel weer thuis.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

49 studenten die in het buitenland waren voor hun studie hebben vooralsnog gekozen om op hun bestemming te blijven. 95 anderen zijn thuis of onderweg naar huis. Dat laat woordvoerder van Tilburg University Tineke Bennema weten aan Univers. Twee studenten twijfelen nog.

Van de internationals heeft ruim de helft besloten om in Tilburg te blijven. Slechts 127 van de in totaal 313 studenten uit het buitenland hebben aangegeven terug naar huis te zijn gegaan.

Medewerker vast in Rio

Eén medewerker zit momenteel vast in Rio de Janeiro. De betreffende persoon probeert met hulp van BuZa een terugvlucht naar Nederland te regelen, aldus Bennema.

Een andere medewerker verblijft momenteel bij familieleden in het Amerikaanse Boston. Aangezien de oorspronkelijke terugvlucht is geannuleerd, werkt diegene nu in overeenstemming met de leidinggevende vanuit daar.

TiU riep op terug te keren

Eerder riep Tilburg University al haar studenten en medewerkers in het buitenland op terug te keren naar Nederland naar aanleiding van de maatregelen van het Kabinet. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) gaf alle landen in de wereld code oranje of rood vanwege het risico op verspreiding van het coronavirus.

Geplande bezoeken van buitenlandse partneruniversiteiten naar hier en reizen van medewerkers van het International Office naar het buitenland zijn daardoor uitgesteld.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.