Studenten besmet, Wageningen krijgt teststraat op campus

Studenten besmet, Wageningen krijgt teststraat op campus

Rond de introductieweek blijken 17 studenten in Wageningen besmet te zijn met het coronavirus. Daarnaast zijn er nu 70 in quarantaine. Vanwege de opleving van het virus in Wageningen is een nieuwe teststraat bij het sportcentrum op de campus geopend.

Illustratie: Jeroen de Leijer

Illustratie: Jeroen de Leijer

De eerste gevallen kwamen vlak voor de introductieweek aan het licht, meldt het Wageningse universiteitsblad Resource. Later bleken ook twee mentoren besmet. Hun hele introductiegroepje is nu in quarantaine gegaan. Ook twee andere deelnemers aan de introductie bleken achteraf besmet.

Niettemin heeft volgens GGD-arts infectieziektenbestrijding Kirsten Wevers de introductie geen rol gespeeld in de plaatselijke opleving van het virus: ”Voor zover wij weten zijn de besmettingen allemaal ontstaan in de huiselijke sfeer van studentenhuizen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.