Nieuwe coronamaatregelen universiteit: aanscherping beleid

Nieuwe coronamaatregelen universiteit: aanscherping beleid

Het coronabeleid van Tilburg University is dinsdagavond weer enigszins aangescherpt. Op onderwijsgebied verandert er nog niet veel, een aantal toegestane verruimingen wordt wel teruggedraaid.

In de afgelopen maand grijpt het coronavirus weer flink om zich heen. Ook in Tilburg neemt het aantal besmettingen toe. Die nieuwe besmettingen vinden vooral plaats buiten de universiteit, bij borrels en andere bijeenkomsten, stelt Tilburg University vast. En daarom kan het huidige beleid voor een deel intact blijven. Fysiek onderwijs en tentamens blijven mogelijk op anderhalve meter afstand. Wel wordt het maximale aantal deelnemers bij promoties en afstudeerbijeenkomsten teruggeschroefd van 90 naar 30 aanwezigen.

Voor afstudeerbijeenkomsten, en oraties, wordt voor terughoudendheid gepleit. En de mogelijkheid voor uitstel of bijeenkomsten zonder, of met heel weinig publiek opengehouden. Sporten in het Sportcentrum blijft ondertussen mogelijk, maar publiek is niet welkom. Een drankje na de training kan ook niet meer, kantines worden gesloten. Een kopje koffie of een biertje bij de Esplanade kan nog wel, maar reserveren kan nog maar voor maximaal vier personen.

Medewerkers

Wetenschappers en ondersteunend personeel worden geacht vanuit huis te werken. Werken op de campus mag alleen nog als het echt niet anders kan. Gedacht wordt aan onderzoekers die in een laboratorium werken en docenten die college geven. Medewerkers die vanwege persoonlijke omstandigheden niet thuis kunnen werken, mogen ook naar de campus komen.

Werk in uitvoering

In de huidige corona-alarmfase kunnen de maatregelen landelijk, regionaal, lokaal en dus ook bij Tilburg University met de dag veranderen. Het beleid heeft een hoog werk-in-uitvoeringsgehalte. Zo blijft de vraag ‘mondkapjes of niet’ openstaan in afwachting van overheidsrichtlijnen. Vanwege de toegenomen besmettingsdreiging verzoekt de universiteit in ieder geval medewerkers en studenten om zich toch vooral aan de coronamaatregelen te houden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.