Tilburg blaast carnaval 2021 af

Tilburg wordt komend jaar niet omgedoopt tot Kruikenstad. De organisatie kan de gezondheid van carnavallende Tilburgers niet garanderen, zo staat het in een brief aan de carnavalsverenigingen. Tilburg is de eerste grote stad in Nederland die alle activiteiten rondom carnaval afgelast.

Beeld Wikimedia Commons

Volgens de organisatie van Kruikenstad is er lang nagedacht over alternatieven. Uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat het simpelweg niet haalbaar is. Ook niet online. “Voor gezelligheid en saamhorigheid is binnen een online alternatief simpelweg onvoldoende plek,” staat in de brief.

Als het wel zou doorgaan, zouden beelden van het carnaval de hele wereld overgaan, verwacht Patrick Dewez, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg. “Dan kijkt iedereen weer met een scheef oog naar Tilburg,” zegt hij tegen Omroep Brabant. Daarom worden alle activiteiten rondom carnaval in de stad afgelast. Er zal ook geen Prins of Raad van Elf worden gepresenteerd.

Eerder werd al bekend dat de optocht en Kruikenstad in Koor zouden worden afgelast. Toen werd er echter nog nagedacht over alternatieven. Zo zou op 11 november via een livestream de nieuwe Prins worden onthuld. Ook dat gaat dus niet door.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.