Tentamens in tenten mogelijk met oordopjes

Tentamens van Tilburg University vinden door de coronamaatregelen plaats in twee grote tenten. De buitenlocatie is een oplossing voor ruimtegebrek, maar studenten hebben er mogelijk last van omgevingsgeluiden. De universiteit houdt er rekening mee dat er oordopjes nodig zijn.

Beeld Adrian van den Eerenbeemt

Achter het Koopmansgebouw verschenen vorige week twee grote tenten, waarin tentamens worden afgenomen. Vice-voorzitter van het CvB Paulina Snijders laat in het BD weten dat TiU deze tenten ziet als de beste oplossing voor het ruimtegebrek, dat wordt veroorzaakt door de coronamaatregelen. Met name de verplichte afstand van anderhalve meter zorgt voor weinig bruikbare zitplekken in de universiteitsgebouwen.

De tenten zijn verwarmd en bieden een alternatief onderdak aan tentamenkandidaten, waarvan sommigen zich ook op zaterdag moeten melden. Maar net zoals bij eerdere vervangende vormen van tentamens kleven er ook nadelen aan de buitenlocatie. Zo is het maar de vraag of studenten zich in die tenten wel goed kunnen concentreren. Want houden de dunne scheidingswanden van de tenten omgevingsgeluiden wel net zo goed buiten als de muren van collegezalen?

Oordopjes

De afdeling Tentamenorganisatie houdt er serieus rekening mee dat er oordopjes nodig zijn voor studenten die tentamen afleggen in een tent. “Begin deze week wordt door deskundigen beoordeeld in hoeverre er geluid klinkt in de tent,” zegt teamleider Brigitte Bolwerk. “Als er te veel geluid is, zullen we oordopjes regelen.”

Ook als deskundigen oordelen dat het geluidsniveau in orde is, valt er nog wat te regelen. Als studenten massaal last hebben van geluiden, kunnen ze dat aangeven. Bolwerk: “In dat geval kunnen we de oordopjes alsnog snel regelen.”

Meer informatie over tentamens tijdens corona is terug te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.