Tentamens in tenten: ‘Koud en veel herrie’

Studenten die tentamen hebben gemaakt in tenten hadden het soms koud. Ook hadden ze last van veel herrie.

Beeld Adrian van den Eerenbeemt

Om studenten tijdens de coronacrisis tentamen te kunnen laten maken op de campus, heeft de universiteit grote tenten opgezet. Studenten hadden meteen vragen. Is het er wel warm, en hoe zit het met geluidsoverlast? De universiteit stelde dat de tenten verwarmd zijn en liet geluidsdeskundigen onderzoek doen. Als die teveel geluid registreerden, zouden er oordopjes worden geregeld.

Nu de tentamens van het eerste blok erop zitten, is duidelijk dat nog niet alles goed gaat. Dat brengen de studentenfracties in tijdens de faculteitsraad van Social and Behavioral Sciences afgelopen donderdag. “Op maandag was het best koud,” zegt Jordi Heesters van Fractie Stimulus. Ella Verheijen van Active TSB wil weten wat de universiteit van plan is met de komende tentamens. “Het was nu al koud, hoe werkt dat dan in de winter?”

“Er is me verteld dat ze verwarmd zijn,” zegt vice-decaan onderwijs Seger Breugelmans. Waarschijnlijk was het op maandag koud omdat het even duurt voordat de tenten helemaal opgewarmd zijn. Mogelijk kan er de volgende keer eerder begonnen worden met stoken.

“We kregen ook veel klachten over geluid,” zegt Verheijen. “De regen zorgde voor veel herrie in de tent. Wordt dit aangepakt, of moeten mensen zelf oordopjes meenemen?” Volgens Breugelmans voldoen de tenten aan de geluidsnormen. Alleen als er bijvoorbeeld treinen voorbijrijden worden er meer decibels gemeten dan toegestaan. Maar hij gaat het bespreken in de werkgroep die de tentamens organiseert. “Als er teveel geluid is, moeten we er iets aan doen.”

Meer informatie over tentamens tijdens corona is terug te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.