Nobelprijs voor de Vrede naar World Food Programme

Het World Food Programme (WFP) neemt vandaag officieel de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst. Het is tegelijkertijd een erkenning voor het Zero Hunger Lab van Tilburg University, dat al jaren samenwerkt met het WFP.

Image Flickr / Queen’s University

Het WFP krijgt de prestigieuze prijs omdat het zich al jarenlang inzet om honger te bestrijden, heeft bijgedragen aan het verbeteren van de omstandigheden voor vrede in conflictgebieden en omdat het een drijvende kracht is achter het voorkomen van het gebruik van honger als een wapen tijdens oorlog en conflict.

Hein Fleuren, hoogleraar Econometrics and Operations Research en een van de oprichters van het Tilburgse Zero Hunger Lab, is verheugd dat het WFP de prijs heeft gewonnen. “Niet alleen omdat zij heel veel goed werk doen, maar vooral omdat er hierdoor meer aandacht komt voor het (toenemende) hongerprobleem in de wereld.”

Zero Hunger Lab

Het Zero Hunger Lab van Tilburg University werkt al ruim acht jaar samen met het World Food Programme. Hun motto: bytes for bites. Met behulp van wiskunde en algoritmes staat dit lab hulporganisaties- en instellingen zoals het WFP bij in het nemen van de juiste beslissingen in de strijd tegen honger. Het doel is dat humanitaire operaties hierdoor beter en efficiënter verlopen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.