Harde lockdown verlengd

De harde lockdown is met drie weken verlengd. Medewerkers en studenten van de universiteit moeten nog een tijd langer vanuit huis werken en studeren.

Beeld Univers

Het was geen makkelijke boodschap van premier Mark Rutte, maar het kon niet anders. De besmettingscijfers in Nederland zijn nog te hoog. Het land gaat drie weken langer in lockdown, tot en met 9 februari.

De maatregelen die op de universiteit al vanaf 16 december vorig jaar gelden, worden verlengd. Colleges worden volledig online gegeven, maar tentamens gaan wel door op de campus. De universiteit roept studenten op om zoveel mogelijk thuis te studeren. Voor wie dat echt niet mogelijk is, zijn er tweehonderd studieplekken beschikbaar in de universiteitsbibliotheek.

Wetenschappers moeten hun onderzoek zoveel mogelijk doen vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan. Ook ander personeel werkt zoveel mogelijk thuis. De universiteit heeft er begrip voor als medewerkers door sluiting van basisscholen en kinderopvang niet of minder kunnen werken.

Het blijft mogelijk om buiten te sporten, met maximaal 2 personen, en de mensa is geopend voor afhaalmaaltijden.

Meer informatie over de coronamaatregelen is te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.