Te weinig klanten, ook mensa gesloten

Een nieuwe cateraar beheert sinds januari de universitaire keukens, maar nog weinig mensen hebben daarvan iets geproefd. Door de lockdown kon er ook alleen nog maar eten afgehaald worden in de mensa. Dat liep niet bepaald storm, en daarom heeft die sinds vorige week de deuren gesloten.

De deur blijft dicht, ook studenten en medewerkers zijn even niet welkom in de mensa

“In de eerste weken van het jaar werden maar vijftien tot twintig broodjes per dag verkocht in het restaurant,” laat Paul Hoeijmans, directeur Facility Services, weten, “het heeft geen zin om daarvoor het restaurant open te houden en de mensen die dat moeten bemannen in te zetten.”  

Op woensdagmiddag, rond lunchtijd, is de campus inderdaad erg leeg. Maar niet helemaal uitgestorven. Zo blijven onderhoudsmensen, beveiliging en ook baliemedewerkers in de bibliotheek nodig om de boel draaiende te houden. Ook zijn er studenten die dankbaar gebruik maken van de studiemogelijkheden in de bieb.

Student Sander de Dobbelaere vertelt drie, vier keer per week in de bibliotheek te komen. In de koffieruimte van de bieb luncht hij met een meegebracht halfje bruin en een bak hoemoes. “Ik mis het eten in de mensa wel, maar dan zoals het normaal was. Dat je met een stel vrienden daar samen gaat lunchen. Dat je nu niet meer kunt afhalen, maakt me niet uit.”

Pannenkoek met stukjes appel

Ook de hoogstnoodzakelijke medewerkers dwalen niet hongerig over de campus. De lunch wordt wel meegebracht van thuis. Zoals door bibliotheekmedewerker Frank van Oirschot. Ook hij mist vooral het sociale aspect van het lunchen in de mensa met collega’s. Nu eet hij in zijn eentje. Pannenkoek met stukjes appel, dat dan weer wel.

Paul Hoeijmans belooft ondertussen dat de mensa weer opent wanneer de lockdown weer enigszins versoepeld wordt. Zodat de universiteit echt kan kennismaken met de nieuwe cateraar CIRFOOD en het meer vegetarische aanbod.

Ondertussen zijn er alternatieven aan de randen van de campus, laat hij weten. Bijvoorbeeld afhaalmogelijkheden en een Albert Heijn op het Professor de Moorplein. En voor de liefhebbers van een lunchommetje: “In het Warandebos is ook de Grotto nog open voor een worstenbroodje en meeneemkoffie.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.