Sneeuwpret op de wintercampus

Een goed pak sneeuw is een welkome afwisseling, een fris nieuw uitzicht vanuit onze lockdownhuizen. Ook de campus van Tilburg University is bedolven onder winterpracht en -pret. Universfotograaf Jack Tummers trotseerde kou en gladheid voor deze sfeervolle impressie van de wintercampus.

Sneeuwfiespot

Sneeuw bedekt Tilburg University, waar anders studenten poseren met hun vers verworven diploma. De universitaire selfiespot is nu een sneeuwfiespot waar bezoekers worden verwelkomd door een vriendelijk sneeuwkonijn.

Gebaande paden

Onder het winterdek zijn er geen gebaande paden, dus moeten wandelaars hun eigen weg maar vinden. Langs de vijver kom je – even bukken – achter de bomen bij het Cobbenhagen gebouw uit. En ook deze wandelaars weten: het is coronatijd – afstand houden.

Buikschuiver

Skeleton is rodelen op je buik en de afrit naar de fietsenkelder onder het Koopmans gebouw blijkt daar een ideale plek voor. Wel even opletten, het hek is dicht en boem is ho. Maar met een knap bochtje kun je eventueel aan de andere kant weer omhoog.

Sporenlaan

Vele voeten hebben ook in de sneeuw hun weg over de lange campuslaan gevonden. Het vriest, het waait, het sneeuwt, maar voor de campusbeveiligers in hun blauwe jassen gaat het werk ook dan gewoon door.

Sledigheid

Lekker over de campus, met de slee eropuit. Maar we blijven Hollanders, dus we doen dat met de fiets. Al roept dit plaatje vragen op. Missen we niets? Is er iemand een kind verloren?

Een mooie dag

Een hart onder de riem kunnen we wel gebruiken en eentje op een autoraam niet minder. Dat we allemaal maar een fijne dag mogen hebben, wenst een goede ziel ons vanuit de sneeuw op het parkeerterrein van Academia toe.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.