Tentamens op de ijsbaan, plek voor 700 TiU-studenten

Na zo’n vijftig jaar trouwe dienst maakt het Prismagebouw op de campus plaats voor een heus foodcourt. Samen met de typische raampartijen uit de jaren tachtig verdwijnen ook de collegezalen onder de sloophamers. Om een tekort aan tentamenplekken te voorkomen, slaat de universiteit de handen ineen met de Ireen Wüst IJsbaan.

Het College van Bestuur heeft elders in de stad een bijzondere, alternatieve locatie gevonden voor de fysieke tentamens later dit collegejaar. Paulina Snijders, vicevoorzitter van het CvB, laat tijdens een overleg van de Commissie Financiën en infrastructuur (CFI) weten dat de universiteit de handen ineenslaat met de Ireen Wüst IJsbaan. Snijders is opgelucht dat het tekort aan plekken op de campus op deze manier opgelost kan worden.

Er is ruimte voor zevenhonderd extra tentamenplekken op de overdekte schaatsbaan aan de Curlingstraat. Door de coronamaatregelen is de schaatshal sinds januari gesloten, en staat de gloednieuwe dweilmachine werkeloos langs de kant. Ook voor de tentamenkandidaten hoeft deze niet in actie te komen. Snijders: “Het ijs op de baan is inmiddels allang weer gesmolten.” Koude voeten tijdens het tentamen lijken daarmee ditmaal voorkomen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.