Wesley Spieringhs: ‘Op de dag van de wedstrijd heb ik veel spanning en stress’

Wesley Spieringhs: ‘Op de dag van de wedstrijd heb ik veel spanning en stress’

Nachtmerries, dagdromen en onvervulde wensen: in de rubriek ’13 vragen aan’ laten studenten en wetenschappers zichzelf van een andere kant zien. Deze keer: Wesley Spieringhs, voetballer van Willem II en eerstejaarsstudent Economie en Bedrijfseconomie.

Wesley Spieringhs aan de bal. Beeld Geert van Erven

1. Beste kritiek die je ooit hebt gehad?

“Ik heb in mijn leven heel veel wijze lessen van mijn vader gehad. Een van zijn uitspraken is ‘afraden is aanraden’. Het geeft aan dat hij mij altijd positief probeert te sturen. Mijn vader heeft mij nooit iets verboden, maar zorgt er tegelijkertijd wel voor dat ik de juiste keuzes maak. Daarvoor ben ik hem zeer dankbaar.”

2. Welke film zou iedereen moeten zien?

“Home Alone. Ik kan er niet zo veel aanraden omdat ik zelf eigenlijk nooit films kijk. Deze heb ik toevallig wel gezien. En net als ieder ander heb ik er erg om gelachen.”

3. Wat is je grootste bron van jaloezie?

“Dat is een lastige aangezien ik niet zo’n jaloers persoon ben. Ik ben blij met wat ik heb en hoe ik alles mag beleven. Als ik toch een extra eigenschap zou mogen kiezen, dan zou ik voor wat meer snelheid en dynamiek gaan. Ik ben namelijk niet de snelste.”

4. Waar ben je het meest trots op?

“Ik denk dat ik op dit moment het meest trots ben op het feit dat ik mijn studie combineer met mijn sport. Het kost af en toe veel kracht en moeite, maar ik vind het dat wel waard.”

5. Van welke muziek kun je geen genoeg krijgen?

“Ik luister veel naar hiphop en rap. Een van mijn favoriete artiesten van het moment is de rapper Frenna. Ook kan ik goed luisteren naar andere Nederlandstalige muziek van bijvoorbeeld Maan.”

6. Wat is je favoriete vakantieland?

“Ik ben niet iemand die vaak op vakantie gaat of echt van vakantie houdt. Ik ben vaak thuisgebleven omdat ik speciale programma’s had bij Willem II. Dit maakte het lastig om met mijn ouders op vakantie te gaan. Bovendien hoef ik niet per se weg. Ik vind het prima om lekker in Goirle te blijven en hier met mijn vrienden naar het zwembad te gaan.

“Als ik op vakantie ga dan zou ik graag naar een land willen waar het warm is en waar je aan het strand kan liggen. Tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk dat er leuke dingen te zien zijn zoals bijvoorbeeld watervallen.”

7. Welk aspect vind je lastig aan je werk als voetballer?

“Ik vind het nog lastig om met de druk om te gaan die bij de wedstrijden komt kijken. Zeker op de dag van de wedstrijd heb ik veel spanning en stress. Ik hoop hier in de toekomst wat beter mee om te gaan.”

8. Wat weten maar weinig mensen over jou?

“Niet heel veel mensen weten dat ik buiten mijn sport om nog een studie aan de universiteit volg. Velen hebben het beeld dat ik alleen maar voetbal en verder weinig doe. Ik vind dat niet erg zolang de mensen om mij heen het maar weten. Dat is voor mij het belangrijkste.”

9. Wat zou je eigenlijk (meer) moeten doen?

“Ik zou af en toe wel wat meer rust mogen nemen. Ik ben iemand die altijd dingen wil doen en slecht is in stilzitten. In plaats van weer te gaan voetballen met mijn vrienden kan ik beter even luisteren naar mijn lichaam en wat extra rust pakken.”

10. Voor welke andere club dan Willem II zou je ooit willen voetballen en waarom?

“Ik heb niet een specifieke droomclub en zit goed op mijn plek bij Willem II. Hier wil ik graag een mooie tijd beleven en mezelf ontwikkelen. Tuurlijk lijkt het me mooi om een stap te maken naar het buitenland, maar één club in het bijzonder is er niet.”

11. Zee of zwembad?

“Zwembad, omdat het voor mijn gevoel wat schoner is en het vaak een duikplank of glijbaan heeft.”

12. Cristiano Ronaldo of Messi?

“Messi, omdat hij enorme talenten heeft en dat is geweldig om naar te kijken. Ook vind ik het mooi dat hij niet groot of sterk is, maar juist zo verfijnd.”

13. Nooit meer carnaval of nooit meer voetballen?

“Dat is een makkelijke: nooit meer carnavallen. Ten eerste gaat er niks boven voetbal en ten tweede houd ik helemaal niet van carnavallen of feesten in het algemeen.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.