Zonder mondkapje naar de campus

Het mondkapje mag af en je kan weer kriskras over de campus lopen. Tilburg University voert verdere versoepelingen door van de coronamaatregelen.

Het wordt op de campus weer iets meer zoals het was. De universiteit voert per vandaag een reeks versoepelingen door. Zo hoef je geen mondkapje meer te dragen en zijn de routes met eenrichtingsverkeer opgeheven. Waar vooral nog om wordt gevraagd, is het houden van anderhalve meter afstand.

Lukt het even niet om afstand te houden, bijvoorbeeld in een smal gangetje, dan is het de bedoeling om vlug door te lopen. Maar als het langer gaat duren, bijvoorbeeld bij laboratoriumwerk met fysiek contact, dan geldt de mondkapjesplicht nog altijd.

Er kan meer worden georganiseerd door de versoepelingen. Evenementen en bijeenkomsten in de buitenlucht zijn voor kleinere groepen toegestaan op anderhalve meter afstand. Binnen gaan de deuren van het slot. Zolang er voldoende afstand wordt gehouden, mogen zalen weer worden gevuld. Er is alleen nog geen mogelijkheid voor sociale borrels of bijeenkomsten in de foyers. Bij diploma-uitreikingen mogen er vier gasten met een student meelopen.

Medewerkers kunnen weer vaker op de campus werken. Voorlopig is dit beperkt tot maximaal 30% van de normale kantoorbezetting per verdieping. Ook hier geldt: alleen als er voldoende afstand kan worden gehouden. De universiteit roept medewerkers op (vrijwillig) een zelftest te doen als ze naar de campus komen. Een bezoek hoeft niet meer vooraf gemeld te worden: alles gaat in goed overleg met de leidinggevende.

Wat de werksituatie na de zomer wordt, en hoe colleges en zelfstudie er voor studenten gaan uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Daar komt de universiteit nog op terug.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.