Alumna Braspennincx wint goud op Olympische wielerbaan

Met overmacht reed oud-TiU studente Shanne Braspennincx naar goud in de keirin-finale op de Olympische wielerbaan. Een titel waar ze al tijdens haar studie Marketing in Tilburg naar toewerkte. Maar zo makkelijk als ze donderdagochtend 5 augustus die titel leek te winnen, de weg ernaartoe was vol met hobbels.

Shanne Braspennincx. Beeld: Jack Tummers

Vijf jaar geleden miste Braspennincx deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro na hartproblemen. Tijdens een trainingkamp kreeg ze een hartinfarct en eenmaal hersteld bleek een reserverol voor haar het hoogst haalbare. Ze keek vanaf de kant toe hoe Elis Ligtlee op haar onderdeel het goud pakte.

Het motiveerde haar om verder te trainen voor deze spelen in Japan. Daarover sprak ze in 2017 uitgebreid met Univers. Ze wilde weer ‘zélf op de baan staan’.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.