Studenten starten in nieuw onderwijsgebouw Meerkoldreef

Studenten starten in nieuw onderwijsgebouw Meerkoldreef

Tilburg University is een onderwijsgebouw rijker. Om het stijgende aantal studenten het hoofd te bieden kocht de universiteit afgelopen voorjaar een pand van Fontys aan de Meerkoldreef. Voorheen huisde hier de Juridische Hogeschool van Fontys/Avans. Vanaf vandaag lopen er studenten van alle TiU-faculteiten rond.

Gebouw Meerkoldreef. Beeld: Univers

Al jaren neemt het aantal TiU-studenten toe en de verwachting is dat deze groei nog wel een tijdje doorzet. De huidige gebouwen op de campus bieden daardoor te weinig onderwijsruimte. Bovendien zijn ze volgens de universiteit niet allemaal toegerust op nieuwe vormen van onderwijs.

Nog dit jaar begint de bouw van een nieuw onderwijsgebouw naast Cube, maar het duurt nog zeker tot en met 2023 voordat het klaar is. Om de drukte op de campus nu al aan te pakken besloot de universiteit daarom een tijdelijk onderwijsgebouw aan te kopen.

Dat werd de voormalige Juridische Hogeschool aan de Meerkoldreef. Zo’n tien minuten lopen van Academia, aan de andere kant van het spoor, nog een stukje voorbij Boerke Mutsaers.

Studenten volgen college in Meerkoldreef. Beeld: Univers

Het pand bestaat uit twee bouwlagen en beschikt over circa 94 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Studenten kunnen er hoorcolleges volgen in drie grote zalen. Ook zijn er zalen waarin maximaal twintig mensen passen, voor bijvoorbeeld werkgroepen.

Daarnaast zijn er nog 14 studieruimtes die studenten zelf kunnen reserveren. Alle faculteiten gaan gebruikmaken van het gebouw. Studenten weten hun weg al te vinden naar de zalen en ruimtes.

Het is de bedoeling dat de nieuwe aanwinst maximaal vijf jaar wordt gebruikt voor onderwijs. De universiteit wil er daarna mogelijk woningbouw realiseren. Plannen die passen binnen de ambitie van de gemeente Tilburg om in dit deel van de stad een ‘Kenniskwartier’ te ontwikkelen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.