Zo hoort het eigenlijk

Na anderhalf jaar verlatenheid is de campus van Tilburg University eindelijk weer opgeleefd. De studenten zijn terug en ze brachten hun fietsen mee. Met een toepasselijk zonnetje erbij straalt de campus weer als een wervingsplaatje. Studenten in de klas, studenten in het gras, studenten op het terras. Fotograaf Jack Tummers legde het allemaal vast.

Foto: Jack Tummers

U bevindt zich hier

Allemaal leuk en aardig dat we weer naar de campus mogen, maar voor sommigen kan het wel even zoeken zijn. Waar is eigenlijk Cube, Montesquieu, Dante of Cobbenhagen? Gelukkig staan er her en der op de campus wegwijzerpalen, een soort uitgeprinte Google Maps, waarop je precies kunt zien waar je wezen moet.

Foto: Jack Tummers

Drukte

Nu de deuren van de universiteit weer open zijn is het een drukte van belang op de campusboulevard. Als vanouds lopen, fietsen en deelscooteren we door elkaar, op weg naar het echte studentenleven.

Foto: Jack Tummers

Opladen en ontspannen

De zitjes buiten het Dantegebouw hebben oplaadpunten. Wel zo handig als je daar met je laptop gaat zitten. Wie juist wil ontladen, kan ontspanning zoeken aan de overkant, bij Grand Café Esplanade. Ook nuttig, blijkt op zo’n zonnige dag. Het terras zit helemaal vol.

Foto: Jack Tummers

Blokken in Cube

Ook de gebouwen zijn weer barstensvol studenten. Zo is gebouw Cube weer open voor colleges, tentamens of serieus blokken in de studieruimte.

Foto: Jack Tummers

Ik wil mijn fiets terug

Ook terug van weggeweest: het zoeken naar je eigen fiets tussen die van alle anderen. Vooral voor swapfietsers kan dat nogal een uitdaging zijn. Gelukkig staan ze hier buiten Cube nog redelijk geordend tussen de rekken, dus zo’n witte fiets is nog wel terug te vinden. Maar waar is dat sleuteltje nou?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.