Zilveren medaille voor alumna Maaike van Santvoort op WK paaldansen

Zilveren medaille voor alumna Maaike van Santvoort op WK paaldansen

Paaldanseres, juriste en TiU-alumna Maaike van Santvoort maakte dit weekend een succesvol debuut op een wereldpodium. Bij het virtuele wereldkampioenschap paaldansen won ze samen met danspartner Hanka Venselaar meteen zilver in de categorie artistiek paaldansen voor duo’s.

Beeld: Ton Toemen

De zilveren oefening werd bedacht ‘om tijdens de lockdown een concreet doel te hebben tijdens het trainen’, vertelde Van Santvoort al in een interview voor het WK aan Univers. Dat kwam goed uit. Met die oefening wonnen ze deze zomer al het Nationale Kampioenschap paaldansen en dit weekend dus de tweede plaats op het, vanwege corona virtuele, WK, georganiseerd door de International Pole Sports Federation.

“Paaldansen is een hobby, maar wel een hobby waar ik iedere dag mee bezig ben”, aldus Van Santvoort. In het dagelijkse leven is ze advocaat bij DAF, haar danspartner Hanka Venselaar is onderzoekster aan de Radboud Universiteit.

Op het kanaal van de Dutch Aerial en Pole Federation is de zilveren paaldans van Van Santvoort en Venselaar terug te zien.

https://youtu.be/tginxy5bIqs

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.