Opnieuw mondkapjesplicht, maar geen QR-check in kantines universiteit

Opnieuw mondkapjesplicht, maar geen QR-check in kantines universiteit

Vanwege stijgende besmettingscijfers kondigt de overheid weer nieuwe coronamaatregelen aan. Voor Tilburg University betekent dit onder andere dat mondkapjes weer verplicht worden en dat er bij het sportcentrum om een coronatoegangsbewijs zal worden gevraagd.

Beeld: Univers

Allereerst worden de basisregels op de universiteit weer aangescherpt. Iedereen wordt geacht de handen vaak en goed te wassen, een veilige afstand van anderhalve meter aan te houden en bij klachten thuis te blijven en zich te laten testen. Ook wordt het thuiswerkadvies strenger: er wordt van medewerkers verwacht dat ze minimaal vijftig procent van hun tijd thuiswerken.

Mondkapjes

Per 6 november wordt de mondkapjesplicht opnieuw ingevoerd. Dit houdt in dat mensen een mondkapje moeten dragen zodra zij zich bewegen door de universiteitsruimtes. Pas op het moment dat zij plaatsnemen achter bijvoorbeeld hun werkplek of in de collegezaal, mag deze worden afgedaan. Ook in de winkels op de campus is deze regel van kracht.

QR-check

Het aantal plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is om binnen te komen, wordt uitgebreid. Bij promoties, redes en diploma-uitreikingen is er geen QR-check. Bij evenementen gericht op mensen van buiten de universiteit, is dat voortaan weer wel zo. Ook is het vanaf zaterdag vereist bij het sportcentrum, na binnenkomst is een mondkapje dan niet verplicht.

In de horeca blijft een QR-check in Grand Café Esplanade en de Faculty Club van kracht, maar wordt deze controle uitgebreid naar het terras. In de Mensa en de kantines in Cobbenhagen en CUBE wordt geen toegangsbewijs gevraagd. Deze plekken vallen volgens de universiteit niet onder de horeca regelgeving. Wel moet het mondkapje worden gedragen tot het moment dat je zit.

Vaccinatie en testen

Tilburg University blijft ongevaccineerden aanmoedigen zich te laten vaccineren. Zij attendeert hierbij op verschillende locaties van de GGD waar het mogelijk is om zonder afspraak gevaccineerd te worden.

Tot slot vraagt zij aan ongevaccineerde medewerkers en studenten een zelftest te doen elke keer voordat zij naar de campus komen. Aan gevaccineerde mensen wordt gevraagd dit tweemaal per week te doen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.