Gemeente akkoord met extra studentenkamers in de binnenstad

Gemeente akkoord met extra studentenkamers in de binnenstad

Wonen in de binnenstad, op de hoek tussen Heuvel en Piusplein, voor zeventien studenten is dat straks mogelijk. Het Tilburgse college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel goedgekeurd om de eerste en tweede etage van Heuvelstraat 2 te verbouwen tot studentenkamers.

Wonen op de hoek tussen Heuvel en Piusplein. Beeld: Univers

Langzaam maar zeker worden er stappen gezet in het verminderen van het kamertekort in Tilburg. In de afgelopen maanden kwamen al 200 nieuwe studio’s beschikbaar in het tijdelijke studentencomplex aan de Cobbenhagenlaan.

Inmiddels is de verbouwing van het voormalige datacenter aan de Professor Verbernelaan tot 94 studentenwoningen begonnen en plannen voor de nieuwbouw van een studentencomplex van 500 woningen aan het Reitseplein zijn ook vergevorderd.

En nu is er dus ook toestemming om de etages boven WAM Denim te verbouwen tot 17 studentenkamers. Daarmee komt er meer bewoning in de binnenstad, een oude wens van de gemeenteraad.

Het vorig jaar genomen besluit om geen toestemming meer te geven voor het omzetten van zelfstandige woonruimte naar studentenkamers, vanwege het algehele tekort op de woningmarkt, is in dit geval geen bezwaar, betoogt het college. Het pand is namelijk om meerdere redenen niet geschikt voor zelfstandige appartementen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.